Stress en overspannenheid

Psycholoog Nijmegen bij stress en overspannenheid

Therapie bij stress en overspannenheid

Kom je avond na avond moe thuis en ga je ’s ochtends al weer moe naar je werk? Heb je geen zin meer in je werk? Heb je concentratieproblemen of ben je vergeetachtig? Ben je sneller geïrriteerd dan anders?

Bij een overmaat aan stress in je leven, is het belangrijk alert te zijn op signalen van overbelasting. Signalen van teveel stress en van overspannenheid komen tot uiting in lichamelijke klachten, zoals een slechtere lichamelijke conditie (ook al ben je sportief), een afnemende weerstand tegen ziekten en in allerlei pijnklachten.

Een vicieuze cirkel

De tijd om te ontspannen en uit te rusten is te kort, met een toenemend gevoel van vermoeidheid tot gevolg. Je kunt meer moeite krijgen met inslapen of doorslapen, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt. Het leven gaat steeds meer alleen uit moeten bestaan. Psychisch kun je last krijgen van matheid, somberheid, ontevredenheid of snel geïrriteerd zijn.

Moet je doorzetten of is het tijd voor wat bezinning?


Stress

De balans herstellen

Als je nu meer tijd neemt voor ontspanning en leuke dingen kun je de balans nog tamelijk gemakkelijk herstellen en kun je een burnout voorkomen. In gesprek met mij kunnen we kijken naar de factoren die stress bij jou teweeg brengen en wat deze factoren voor jou betekenen.

Rust en reflectie helpen om (weer) in contact te komen met dieperliggende lagen in jezelf. Als deze verbinding wordt hersteld, zul je andere manieren kunnen vinden (dan doorzetten) om concreet vorm te geven aan wat voor jou echt belangrijk is in je werk of privéleven.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Jacqueline

Neem contact op
Veelgestelde vragen

Met welke problemen kan ik bij jou terecht?
Je kunt bij mij terecht voor met stress, overspannenheid, burnout. Daarnaast ook met andere problemen, zoals assertiviteitstraining, boosheid depressie, eetproblemen, trauma.
Stress therapie in Nijmegen >>

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?
Ja, ik ben aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidsdienst) en de RBCZ (Register Beroepsvereniging Complementaire Zorg).
Psycholoog Nijmegen >>
Psycholoog Nijmegen Ervaringen van cliënten
Ze is ervaren, deskundig en veelzijdig. Dit alles in combinatie met een grote betrokkenheid ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak

psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
wordt gewaardeerd met 4.7 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nip-nfg-rbcz
psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
Hofstraat 25
6533 XB Nijmegen
Top