Rouwverwerking

Rouwverwerking Nijmegen

Rouwverwerking en rouwbegeleiding

Als je iemand verliest die je dierbaar is of als je iets verliest wat veel voor jou betekent, dan kan dit veel pijn en verdriet geven en een rouwreactie met zich meebrengen.

Rouwen gaat niet alleen over verdriet, maar bijvoorbeeld ook over verwarring, angst, woede, schuldgevoelens en wanhoop. Je leven, de wereld of je perspectief kan zo drastisch veranderd zijn dat je niet meer weet hoe verder.


Rouwverwerking

Een natuurlijk proces

Rouwen is een natuurlijk proces. Het bestaat enerzijds uit stilstaan bij het verlies en anderzijds uit aanpassing aan een nieuwe situatie. Elke reactie op verlies, elk rouwproces, is steeds altijd heel persoonlijk en uniek.

Om er goed doorheen te komen, is het belangrijk te begrijpen wat rouw is, wat rouwverwerking betekent. Dit kan onnodige angst en pijn voorkomen, het kan helpen met verlies om te gaan en realistisch te zijn in je verwachtingen.

Ik geef je steun

In onze gesprekken is er ruimte om het verlies of de betekenis ervan te erkennen en de pijn van het verlies te ervaren. Waar nodig kan ik je handvatten aanreiken. Door met compassie te luisteren, kan ik je steun geven om door het verdriet heen te groeien.

Bij de veranderingen die je in het dagelijks leven tegenkomt en aanpassing vereisen, kan ik je helpen je eigen oplossingen te vinden.

Heb jij hulp nodig bij je rouwverwerking? Neem gerust even contact met mij op.
Ik help je graag verder.

Jacqueline

Neem contact op
Veelgestelde vragen

Met welke problemen kan ik bij jou terecht?
Je kunt bij mij terecht voor rouwverwerking en rouwbegeleiding. Daarnaast ook met andere problemen, zoals angsten, assertiviteitstraining, boosheid & woede, burnout, depressie, eetproblemen, nare jeugdherinneringen, stress, trauma.
Rouwverwerking in Nijmegen >>

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?
Ja, ik ben aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidsdienst) en de RBCZ (Register Beroepsvereniging Complementaire Zorg).
Psycholoog Nijmegen >>

Psycholoog Nijmegen Ervaringen van cliënten
Ze is ervaren, deskundig en veelzijdig. Dit alles in combinatie met een grote betrokkenheid ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak

psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
wordt gewaardeerd met 4.7 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nip-nfg-rbcz
psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
Hofstraat 25
6533 XB Nijmegen
Top