Eetproblemen

Psycholoog Nijmegen bij eetproblemen

Therapie bij eetproblemen

Lijkt afvallen jou de enige oplossing? Geeft dat je een gevoel van controle? Denk je aan niets anders meer dan aan eten?

Heel erg bezig zijn met hoeveel je weegt, bang zijn om dik te worden of jezelf te dik vinden, voortdurend denken aan eten en niet eten kan een manier zijn om een gevoel van controle over jezelf of je leven te ervaren. Lijngericht eten kan een belangrijke of de belangrijkste strategie zijn geworden om de problemen die je ervaart het hoofd te bieden.


Eetproblemen

Copingstrategie

Deze copingstrategie kan soms beginnen na een bepaalde gebeurtenis, zoals de scheiding van je ouders, of na het verlies van een belangrijke persoon in je leven. Wellicht werd je geconfronteerd met nieuwe eisen of verwachtingen die aan je gesteld werden.

Als je op dergelijke momenten geen effectieve invloed hebt kunnen uitoefenen op je leven of op belangrijke anderen, kan het zijn dat je je toevlucht hebt moeten nemen tot een andere vorm van controle: lijnen.

Zelfcompassie, kracht en authenticiteit

Hoewel jouw aandacht uitgaat naar je eetgedrag en je gewicht, heeft jouw innerlijk ook aandacht nodig. Het komt nogal eens voor dat er een laag gevoel van eigenwaarde speelt en aanpassing aan anderen uit angst om gevoelens en behoeften te uiten, uit angst voor conflicten of uit angst te worden aangevallen en je niet te kunnen verdedigen.

Er speelt vaak een sterke behoefte aan oprecht contact, maar ook wantrouwen of zo’n contact mogelijk is.

In de gesprekken heb ik een luisterend oor voor wat er bij jou van binnen leeft. Ik hecht er veel waarde aan te luisteren zonder een oordeel te vellen. Ik kan je helpen patronen in je leven te verhelderen, zodat je een uitweg gaat zien. Een verlammend gevoel van onmacht en isolement zou plaats kunnen maken voor meer zelfcompassie, kracht en authenticiteit.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Jacqueline

Neem contact op
Veelgestelde vragen

Met welke problemen kan ik bij jou terecht?
Je kunt bij mij terecht met eetproblemen, teveel bezig zijn met je gewicht en met eten. Daarnaast ook met andere problemen, zoals angsten, assertiviteitstraining, boosheid & woede, burnout, depressie, nare jeugdherinneringen, stress en overspannenheid, trauma.
Therapie bij eetproblemen in Nijmegen >>

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?
Ja, ik ben aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidsdienst) en de RBCZ (Register Beroepsvereniging Complementaire Zorg).
Psycholoog Nijmegen >>

Psycholoog Nijmegen Ervaringen van cliënten
Ze is ervaren, deskundig en veelzijdig. Dit alles in combinatie met een grote betrokkenheid ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak

psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
wordt gewaardeerd met 4.7 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nip-nfg-rbcz
psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
Hofstraat 25
6533 XB Nijmegen
Top