Depressie

Psycholoog Nijmegen bij depressie

Therapie bij depressie en depressieve gevoelens

Voel je je somber en lusteloos? Ben je constant moe? Denk je negatief over jezelf en het nut van je leven? Of ervaar je al langer simpelweg een gebrek aan plezier en genoegen in het leven?

Als je depressief bent, kun je erg somber zijn en het kan zijn dat je niet meer van dingen geniet zoals vroeger. Misschien ben je ontmoedigd over de toekomst of vind je het moeilijk nog belangstelling voor dingen en mensen op te brengen.

Als je depressief bent, kun je je ook lichamelijk moe en prikkelbaar voelen of kampen met concentratieproblemen. Je kunt jezelf bekritiseren over je tekortkomingen, je over veel dingen schuldig voelen of rondlopen met het idee dat je waardeloos bent.


Depressie

In contact staan met je gevoelens

Depressieve reacties kunnen optreden na een specifieke gebeurtenis of na een verlies, maar soms is het moeilijker te zien waarop je precies reageert. In de kern komt depressie erop neer dat je geen contact meer kan maken met zowel positieve als negatieve gevoelens. In contact staan met je gevoelens is een belangrijke voorwaarde om je als mens goed te kunnen voelen.

Als je bijvoorbeeld ooit geleerd hebt dat gevoelens als woede en verdriet moeten worden weggeduwd, kun je het contact met jezelf kwijtraken en dan kun je terechtkomen in een depressie.

In onze gesprekken help ik je graag beter te begrijpen om welke reden jij in jouw situatie niet authentiek kunt reageren. In een onvoorwaardelijke empathische situatie van een therapie kun je alsnog voorzichtig gevoelens toelaten waar je bang voor bent of waarvan je denkt dat je dat niet hoort te voelen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Jacqueline

Neem contact op
Veelgestelde vragen

Met welke problemen kan ik bij jou terecht?
Je kunt bij mij terecht bij depressie, depressieve gevoelens, lusteloosheid, somberheid, moeheid. Daarnaast ook met andere problemen, zoals assertiviteitstraining, boosheid, angsten, burnout, depressie, eetproblemen, nare jeugdherinneringen, stress en overspannenheid, trauma.
Therapie bij depressie in Nijmegen >>

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?
Ja, ik ben aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidsdienst) en de RBCZ (Register Beroepsvereniging Complementaire Zorg).
Psycholoog Nijmegen >>

Psycholoog Nijmegen Ervaringen van cliënten
Ze is ervaren, deskundig en veelzijdig. Dit alles in combinatie met een grote betrokkenheid ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak

psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
wordt gewaardeerd met 4.7 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nip-nfg-rbcz
psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
Hofstraat 25
6533 XB Nijmegen
Top