Burnout

Psycholoog Nijmegen bij burnout

Therapie bij burnout

Burnout of opgebrand raken is een eindpunt in een proces dat als een verrassing voor jezelf kan komen. Als je signalen van overbelasting jarenlang negeert, kun je lichamelijk en mentaal plotseling instorten.

Naast allerlei lichamelijke klachten en een overweldigende vermoeidheid, kun je sombere gevoelens en gedachten over jezelf, je werk of over het leven in het algemeen hebben. Je kunt vergeetachtig zijn, overgevoelig zijn voor prikkels, je onrustig voelen, je enorm kwaad maken over gewone dagelijkse ongemakken, je schuldig voelen en je kunt het idee hebben te falen.

Je was eigenlijk niet meer in staat te stoppen, hoewel je je motivatie en zelfvertrouwen al was verloren.


Burnout

Risicofactoren

Overbelasting op het werk, maar ook situaties in je privéleven kunnen tot burnout leiden. Bepaalde werkomstandigheden, zoals bijvoorbeeld een permanent hoge prestatiedruk of een verlies aan autonomie na een reorganisatie, werken ondermijnend. Ook in beroepen of situaties waarin je zorg draagt voor andere mensen en continu beschikbaar moet zijn, loop je meer risico op een burnout.

Juist hardwerkende mensen die sterk betrokken en idealistisch zijn en hoge eisen aan zichzelf stellen, kunnen burnout raken.

Een stimulans voor verandering en groei

Ik help je kijken naar de stressfactoren in je leven en wat dit voor jou betekent. Samen gaan we kijken naar hoe je hiermee omgaat en waarom. Waarom doe je dit zoals je het doet? Wat is hierin voor jou van wezenlijk belang? Als dit je helder wordt, komt er ruimte voor andere manieren om essentiële behoeften te verwezenlijken.

Burnout brengt niet alleen veel leed met zich mee, maar vanuit een noodzaak ontstaat er ook een stimulans voor verandering en groei. Na voldoende rust en overzicht te hebben gecreëerd, kun je jezelf beter leren kennen en leren met meer compassie met jezelf om te gaan. Andere waarden kunnen meer prioriteit krijgen. Je kunt je leven inrichten zoals echt bij jou past.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Jacqueline

Neem contact op
Veelgestelde vragen

Met welke problemen kan ik bij jou terecht?
Je kunt bij mij terecht bij burnout, overspannenheid, vermoeidheid. Daarnaast ook met andere problemen, zoals angsten, assertiviteitstraining, boosheid & woede, depressie, eetproblemen, nare jeugdherinneringen, stress en overspannenheid, trauma.
Therapie bij burnout in Nijmegen >>

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?
Ja, ik ben aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidsdienst) en de RBCZ (Register Beroepsvereniging Complementaire Zorg).
Psycholoog Nijmegen >>

Psycholoog Nijmegen Ervaringen van cliënten
Ze is ervaren, deskundig en veelzijdig. Dit alles in combinatie met een grote betrokkenheid ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak

psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
wordt gewaardeerd met 4.7 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nip-nfg-rbcz
psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
Hofstraat 25
6533 XB Nijmegen
Top