Assertiviteit

Assertiviteitstraining Nijmegen

Assertiviteitstraining

Je assertief opstellen of het constructief uiten van ergernis en irritatie is een kunst op zich. Je moet én jezelf blootgeven én tegelijkertijd bij de ander op een positieve manier aangeven wat je wenst. Zo gaat het vaak niet in de praktijk.

Uit aardigheid of uit angst voor het oordeel van een ander, zeggen we niets of we plakken juist zelf de ander een negatief etiket op (dom, lui, gek, enzovoort) bij bijvoorbeeld een langer spelende ergernis. Zo doe je jezelf en ook de ander te kort.

In deze individuele assertiviteitstraining leer je beter voor jezelf op te komen zonder jezelf of de ander te bekritiseren of te veroordelen. Jouw problemen en vragen zijn het uitgangspunt. De training is precies op maat en ook hele persoonlijke issues kunnen zo aan bod komen.


Assertiviteitstraining

Handvatten voor goede communicatie

In de gesprekken staan we stil bij wat jij voelt en nodig hebt in een bepaalde situatie. Als je je zo verbindt met deze dieperliggende laag in jezelf, kunnen gevoelens van angst om je te uiten of gevoelens van ergernis over het gedrag van anderen snel veranderen.

Je krijgt inzicht in waarom je doet zoals je doet, waardoor je milder naar jezelf gaat kijken en je vrijer voelt om je te uiten. Ook krijg je veel praktische handvatten voor een goede communicatie.

Er ontstaat ruimte voor persoonlijke groei en voor meer vervulling in je leven. Je zult ook meer voldoening gaan ervaren in het contact met anderen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Jacqueline

Neem contact op
Veelgestelde vragen

Met welke problemen kan ik bij jou terecht?
Je kunt bij mij terecht een individuele assertiviteitstraining / therapie bij assertiviteitsproblemen. Daarnaast ook met andere problemen, zoals angst, paniek, boosheid & woede, burnout, depressie, eetproblemen, nare jeugdherinneringen, stress en overspannenheid, trauma.
Assertiviteitstraining in Nijmegen >>

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?
Ja, ik ben aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidsdienst) en de RBCZ (Register Beroepsvereniging Complementaire Zorg).
Psycholoog Nijmegen >>

Psycholoog Nijmegen Ervaringen van cliënten
Ze is ervaren, deskundig en veelzijdig. Dit alles in combinatie met een grote betrokkenheid ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak

psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
wordt gewaardeerd met 4.7 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nip-nfg-rbcz
psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
Hofstraat 25
6533 XB Nijmegen
Top