Angst en paniek

Psycholoog Nijmegen bij angst en paniek

Therapie bij angst en paniek

Iedereen kent het gevoel van angst. Een mens wordt bang in een situatie waarin gevaar dreigt. Dit gevoel is bedoeld om actie te ondernemen om jezelf te beschermen: je moet vechten of vluchten.

Tegenwoordig is het in ons leven doorgaans niet meer zo dat we angst moeten hebben omdat we op dit moment in levensgevaar zijn. Het komt vaak voor dat we angst voelen in bepaalde sociale situaties of in situaties die een emotionele lading hebben. Zo kun je kampen met angsten in de vorm van bijvoorbeeld fobieën of paniekaanvallen.

Anderen voelen meer een sluimerende angst en maken zich veel zorgen over alledaagse dingen. Je kunt erg lijden onder dit soort angstgevoelens en op allerlei manieren proberen grip te krijgen op je angst. Soms gaat dit gepaard met het hebben van dwangmatige gedachten.


Angsten

Inzicht in jouw angstgevoelens

Het kan helpen om te begrijpen wat er precies gebeurt als je bang bent. Als je paniekaanvallen hebt, werkt het ontzenuwend als je begrijpt wat er in je lichaam gebeurt.

Daarnaast is het van belang inzicht te krijgen in wat de angst in jouw leven betekent. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde patronen hebben ontwikkeld die vanuit je huidige situatie of je levensloop heel goed te begrijpen zijn. Onderliggend speelt nogal eens onzekerheid en een negatief beeld van jezelf.

Ik help je graag je angstgevoelens te begrijpen en te ontdekken wat de specifieke betekenis van je angst in jouw leven is, zodat je anders in het leven kunt staan, vanuit je authentieke kracht.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Jacqueline

Neem contact op
Veelgestelde vragen

Met welke problemen kan ik bij jou terecht?
Je kunt bij mij terecht voor diverse angsten, paniekaanvallen en angstgevoelens. Daarnaast ook met andere problemen, zoals assertiviteitstraining, boosheid & woede, burnout, depressie, eetproblemen, nare jeugdherinneringen, stress en overspannenheid, trauma.
Therapie bij angst in Nijmegen >>

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?
Ja, ik ben aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidsdienst) en de RBCZ (Register Beroepsvereniging Complementaire Zorg).
Psycholoog Nijmegen >>

Psycholoog Nijmegen Ervaringen van cliënten
Ze is ervaren, deskundig en veelzijdig. Dit alles in combinatie met een grote betrokkenheid ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak

psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
wordt gewaardeerd met 4.7 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nip-nfg-rbcz
psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
Hofstraat 25
6533 XB Nijmegen
Top