Individuele Relatietherapie Nijmegen

Relatietherapie Nijmegen  - Relatietherapeut Jacqueline

Ben je op zoek naar psychologische hulp bij relatieproblemen in de regio Nijmegen? In mijn praktijk bied ik individuele relatietherapie.

Mijn naam is Jacqueline Medendorp, gekwalificeerd psycholoog en relatietherapeut. Ik ben Registerpsycholoog NIP en lid van de NFG en de RBCZ. Ik heb veel ervaring in het geven van individuele therapie en met de behandeling van relatieproblemen.

Het kan voorkomen dat er in de relatie met je partner niet voldoende emotionele veiligheid is, waardoor één van de partners van zichzelf vervreemd raakt en psychische klachten gaat ontwikkelen, zoals angst, depressie of onzekerheid.

Ook kunnen ervaringen die je hebt opgedaan in andere relaties doorklinken in je huidige relatie. Het kan gaan om eerdere ervaringen in je volwassen leven, maar ook om ervaringen die je hebt opgedaan toen je nog heel jong was, bijvoorbeeld in het contact met je ouders of verzorgers.

Individuele relatietherapie kan onder andere in dergelijke gevallen heel waardevol zijn.


Individuele relatietherapie

In de therapie creëer ik een zo veilig mogelijke omgeving. In een context van empathie en onvoorwaardelijke acceptatie, probeer ik jou en de situatie waarin je verkeert diepgaand te begrijpen. Het contact met je gevoelens en behoeften kan worden hersteld. Zo kun je weer bij je kracht komen. Je kunt ontdekken wat jij wilt met je relatie en je bezinnen op concreet te nemen stappen.

Als je wilt kunnen we ook patronen of hechtingsstijlen onderzoeken. Oude pijnlijke plekken kunnen gaan herleven als je partner iets doet of zegt dat teveel lijkt op een te pijnlijke vroegere ervaring.

Vaak raken de pijnpunten van beide partners elkaar ook nog eens. In iedere relatie is het belangrijk dat beide partners het eigen aandeel zien en daarvoor verantwoordelijkheid nemen. Als je dat doet, is de winst die je boekt meer dan het elimineren van een probleem. Je kunt een deel van jezelf terugvinden.


Relatietherapie

Verbindend leren communiceren

Ik kan je in individuele gesprekken ook helpen verbindend te leren communiceren.

Zo is het belangrijk je behoeften te uiten in plaats van de ander dingen te verwijten of de ander te bekritiseren. Of het kan juist belangrijk zijn je gevoelens te onderkennen en naar voren te brengen, in plaats van je terug te trekken.

In een goede en veilige relatie gaan beide partners uit van de goede intenties van de ander. Als de relatie goed en veilig genoeg is, kun je leren luisteren naar de boodschap achter de pijnlijke woorden of het pijnlijke gedrag en zo weer contact maken met je partner.

Als je weer contact maakt met jezelf en met de ander kan de liefde weer opbloeien.


Soorten relatieproblemen

Ik geef individuele relatietherapie aan mensen met allerlei soorten relatieproblemen, zoals:

✓ Affaires, overspel en vreemdgaan
✓ Bindingsangst en verlatingsangst
✓ Communicattieproblemen
✓ Familieproblemen

✓ Jaloezie en onzekerheid
✓ Ruzie en conflicten
✓ Scheiden of blijven?
✓ Zelfliefde

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.
Ik help jullie graag verder!

Jacqueline

Neem contact op
Ps: Wil je in plaats van individuele relatietherapie (je gaat alleen naar de praktijk) samen in relatietherapie (je gaat samen naar de praktijk), kijk dan voor een andere therapeut op relatietherapeuten.net

Relatietherapeuten in Nijmegen >>
Psycholoog Nijmegen Ervaringen van cliënten
Ze is ervaren, deskundig en veelzijdig. Dit alles in combinatie met een grote betrokkenheid ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak

psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
wordt gewaardeerd met 4.7 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nip-nfg-rbcz
psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
Hofstraat 25
6533 XB Nijmegen
Top