Coaching & Loopbaancoaching Nijmegen

Psycholoog Nijmegen bij burnout

Coaching

Als coach en Arbeids- en Organisatiepsycholoog NIP kan ik je helpen bij uiteenlopende vragen. Dan kan het gaan om vragen over je loopbaan, maar ook om persoonlijke vragen, zoals:

• Wat wil ik in mijn werk nu werkelijk?
• Waar sta ik nu echt voor?
• Ik loop vast in mijn werk en kom niet verder. Wat nu?
• Ik ervaar zoveel stress. Hoe kom ik hieruit?

Als coach help ik je om je eigen kracht in te zetten om je verder te ontwikkelen, te groeien en je eigen oplossingen te vinden. We gaan samen op zoek naar antwoorden op de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Op welke vraag precies het accent ligt is afhankelijk van het soort vraag dat je hebt. Je vindt in mij een coach die een veilige omgeving creëert, waarin je zoveel mogelijk jezelf kunt zijn, die aansluit op jouw belevingswereld en behoeften en out-of-the-box kan denken.

Coaching begint met een intakegesprek, waarin we samen je vraag verhelderen. Op basis daarvan kunnen we je doelen formuleren.

De duur van de coaching is afhankelijk van meerdere factoren. In het algemeen varieert de duur van 3 tot 12 sessies. Voor particulieren gaat het meestal om losse sessies en is het mogelijk om na iedere sessie te kijken wat er nog nodig is. Soms kan een enkele sessie al verder helpen.

Loopbaankeuzes

In je loopbaan kunnen zich in elke fase keuzemomenten voordoen. Zo kun je door externe omstandigheden worden gedwongen tot een heroriëntatie omdat je geen werk meer hebt, zoals na een reorganisatie. Het kan ook zijn dat je minder plezier in je werk ervaart dan je zou willen en dat je je afvraagt of je zo wilt doorgaan of niet.

Als loopbaancoach help ik je stil te staan bij wat je in je werk nu werkelijk wilt, zodat je weer meer plezier in je werk kunt vinden. Dit is geen louter rationeel proces. Keuzes maken doe je niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart. Het is dus belangrijk weer contact te maken met je diepere drijfveren, dromen en idealen. Op basis hiervan kunnen we een vertaling maken naar mogelijkheden op de arbeidsmarkt en een actieplan opstellen.

Zingeving

Op bepaalde momenten in je loopbaan kan de behoefte aan betekenisvol werk sterker aanwezig zijn en kun je je gaan afvragen of dit nu alles is. Misschien voel je je vervreemd, ben je vastgeroest, of misschien ben je best tevreden, maar mist er toch iets.

Bij dergelijke existentiële vragen kijk ik als coach samen met jou verder dan naar het werk alleen. Je hele leven wordt erbij betrokken. Vanuit het heden kijken we niet alleen naar de toekomst, maar ook naar het verleden. Er kan aandacht zijn voor het verwerken van teleurstellingen en gemiste kansen. We kunnen kijken naar oorzaken, patronen en levensthema’s. Wat betekent dit in positieve zin voor de toekomst? Welke stappen kun je in het heden maken om je werk en leven meer in te richten volgens je persoonlijke waarden?

Persoonlijke groei

Kom je in je werk niet uit de verf? Lukt het niet om dromen of wensen te realiseren of een volgende stap in je loopbaan te maken? Loop je aan tegen een gevoel van onzekerheid, een gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst of perfectionisme? Zit je klem en kom je daar in je eentje niet uit?

Als coach kan ik je helpen om belemmeringen en blokkades te onderzoeken en te veranderen. Je bewust worden van wat je tegenhoudt is een belangrijke stap. Blokkades zijn er vaak niet voor niets en kunnen diepe wortels hebben. Als je je bewust wordt van wat er achter zo’n blokkade zit, gaat er iets verschuiven. Dan kan een blokkade verdwijnen of veranderen in een bondgenoot.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Jacqueline

Neem contact op


Psycholoog Nijmegen Ervaringen van cliënten
Ze is ervaren, deskundig en veelzijdig. Dit alles in combinatie met een grote betrokkenheid ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak

psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
wordt gewaardeerd met 4.7 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nip-nfg-rbcz
psycholoog nijmegen Psycholoog Nijmegen
Hofstraat 25
6533 XB Nijmegen
Top